Köszönjük, hogy idén is ennyien eljöttetek!

A Rehab Critical Mass idén, mint minden évben ünnepélyes, vidám piknik hangulatot teremtett a főváros szívében, a különböző fogyatékkal élő emberek láthatóvátétele és életminőségének javítása érdekében. Ezen dolgozunk csakis önkéntes alapon, mert hiszünk a szolidaritásban és az #összefogás erejében.

Büszkék vagyunk, hogy mikor mozgalmunkat elindítottuk 2014 őszén a fogyatékkal élő emberek láthatóvá tételén és életminőségének javításán túl, az volt a célunk, hogy az érintetteket minél nagyobb számban bevonjuk, aktívvá tegyük és megerősítsük az önérdekképviseletbe vetett hitüket.

Az idei 5. Rehab Critical Mass jubileumi felvonulás rendezvény szervezésekor a legnagyobb boldogság, hogy ezt sikerült elérnünk! 

Mint mozgalom komoly sikerünk, hogy Tarlós István Budapest főpolgármestere vállalta az 5. Rehab Critical Mass jubileumi felvonulás fővédnökségét, hiszen tudjuk, hogy egy mozgalom igazi sikere abban is mérhető, ha a politikusok komolyan veszik ügyünket. Sőt büszkék vagyunk rá, hogy a főváros zászlajára tűzte a fogyatékkal élő emberek ügyét! Amikor a mindenkori hivatalban lévő főpolgármester, illetve a főváros közgyűlése a fogyatékkal élőkkel foglalkozik, melléjük áll és pozitív döntést hoz, az győzelem. A jövő akadálymentes, rengetegen vagyunk érintettek, babakocsisok, idősek egyaránt. A #téma akciónk során bebizonyosodott EGYÜTT TÖBBRE VAGYUNK KÉPESEK.

Az öt év alatt a „Honnan hová?” kérdésben sikerült eljutni a legfontosabb pontig: az érintettek aktívvá váltak, tudják saját magukat képviselni és teljes értékű szervezőtársakra, barátokra találtak egymásban, szövetségesek lettek egy közös ügy mentén függetlenül személyes sorsuktól. Az RCM folymatosan bövülő csapatának egyre nagyobb része érintett személyekből áll, akik a szervezésben kulcs poziciókat töltenek be, és ez egy óriási előrelépés az ön-érdekképviselet felé.

Az az összefogás, kreatív és örömteli munka, ami az RCM csapatában zajlik példaértékű. Mindenkinek ilyen társakat, ilyen közös együttötletelést, kidolgozást kívánunk, mert felszabadító és hitet adó!

Mindez teljesen inkluzív módon valósul meg és a legkevésbbé sem számít, hogy kinek milyen látható vagy láthahatlan sérültsége van.

Ilyen társadalomban szeretnénk élni, ezért dolgozunk, a munkánkért semmilyen anyagi vagy egyéb juttatást  nem kapunk az RCM-ben, mert ez a motívációnk visz minket előre. Egy élhető főváros, egy élhető ország megteremtése, mely a hazánk, így rajtunk is múlik, hogyan élünk benne.

Örülünk, hogy az Rehab Critical Mass platformot és rengeteg médiamegjelenést tud biztosítani a fogyatékkal élő embereknek.

Ahogy minden évben, úgy idén is azt képviseljük, van mit ünnepelnünk, mert jó együtt lenni, de nem feledjük, hogy a továbbiakban is rengeteg kitartásra, munkára van szükség céljaink eléréséhez! http://rehabcriticalmass.hu/elvarjuk/

Folytatjuk az #összefogás szélesítését,  az együttműködés erősítését és az érintettek bevonását!

@ Bader Ricsi, Csángo Dániel, Edinger Katalin, Gallai István, Helle Maximilian, Kardon Annamari, Kiss Richárd, Magyar Gábor, Mucsi Gergely, Németh  Évi, Pal Rebeka, Soter István, Surányi Judit, Szilagyi Lenke, Szokolics Csaba, Takács Edina, Tóth Karcsi, Tunyogi Imre, Vágó Andrea