Jogász, önrendelkezési jogi szakértő

Jogászként mindig is elsősorban az alapjogok védelme foglalkoztatott.

Dolgoztam mind állami, mind a civil szektorban. A közigazgatásban töltött éveim során (Egészségbiztosítási Felügyelet, ÁNTSZ) a megfelelő egészségügyi ellátás vizsgálata során sokszor tapasztaltam, hogy éppen a lényeg sikkad el: az ember. A civil szektorban (Szószoló Alapítvány a Betegek Jogaiért, TASZ) is az emberközpontú szemléletért harcoltam, kiemelten foglalkoztam a sérülékeny csoportok (hajléktalanok, fogyatékossággal élők) jogaival. Sok stratégiai jelentőségű ügyet juttattam el a különböző fórumok felé (Alkotmánybíróság, ombudsman, Egyenlő Bánásmód Hatóság, hazai, és nemzetközi bíróságok). Hiszek az összefogás erejében, voltaképpen csak abban hiszek.

Egy olyan társadalom képe él bennem, amely az aktív részvételre és kommunikációra épül, amiben mindenki megtalálja a helyét, szabadon kibontakoztathatja a képességeit. Úgy látom, a paternalisztikus szemléletmód helyett az egyéni képességek erősítése visz előre.

Igazán szerencsésnek gondolom magam, hogy találkoztam a Rehab Critical Mass ügyvezetőjével, Surányi Judittal, és így közelről is megismerhettem a szellemiséget, amit addig csak képekből és hírekből ismertem. 2016 elején csatlakoztam a csapathoz, célom, hogy minden tudásommal hozzájáruljak a szervezet működéséhez. A jogi tevékenység mellet segítem az operatív munkát.