• Akadálymentes kapcsolatok című akkreditált érzékenyítő képzésünk (Száma: E-001637/2017/D0003) egy élmény, megélés alapú tréning, mely fejleszti a szociális érzékenységet, a munka során is javul az egymáshoz fűződő viszony, hatékonyabb lesz az együttműködés. Erőssége továbbá, hogy az IDEA képzési központtal együttműködésben és tapasztalati szakértők bevonásával került felépítésre a képzés struktúrája, melyet állami intézményeknek, bankoknak, nagy cégeknek tudunk nyújtani.

 

Kapcsolati akadálymentesítés képzés:

Ez egy élmény, megélés alapú tréning, fejleszti a szociális érzékenységet, a munkatársak egymáshoz fűződő viszonya javul, mélyül, így hatékonyabban tudnak együttműködni. Elősegíti a fogyatékossággal élő személyekkel történő valódi integrációt, a tabuk ledöntésével a valós társadalmi felelősségvállalást. 2 trénert, egy szakértőt és egy tapasztalati szakértőt (fogyatékkal élőt) vonunk be.

Tematika:

Bemutatkozás, elméleti alapok: 3 óra

Az ismerkedés és a közös szabályok kialakítását követően a fogyatékosság témakörében kezdeményezünk beszélgetést. Átvesszük a témakörbe tartozó fogalmakat, kibontjuk a hozzájuk kötődő félelmeket, tabukat.

Gyakorlat: 3 óra

Az “Élmény különítmény” külső helyszínen zajlik, olyan extrém, bár hétköznapi helyzeteket teremtünk, ahol a saját élményén keresztül tehet szert tapasztalatokra a résztvevő, érzékenyül. Ez maradandó, pozitív élmény fókuszú megközelítés, mely beépül (pl.: átjutni a Boráros téren kerekes székessel).

Lezárás: 2 óra

A képzés összegzése és kiértékelése a saját élményeken keresztül: monitorozzuk a tanultak és tapasztaltak eredményességét.

Visszamutatás: 2 óra

Hetek múlva újra kiértékeljük a tapasztaltakat és az azóta szerzett élményeket.

A tréningen a személyes jelleg miatt 12-15 fő részvétele ajánlott, azonban az élmények által a többi munkavállaló is be tud kapcsolódni a programba, mivel egy ilyen esemény beszédtéma lesz. A visszamutatáskor, összegzéskor az elérhető emberek száma a résztvevők sokszorosa, ebbe a cég többi alkalmazottját is be lehet vonni (pl.: az eseményről készült videóval)