2015. május 17. Második Rehab Critical Mass felvonulás, közel 5000 fő, csatlakozott a közel 1000 céget tömörítő Nyitottak vagyunk és a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, 12 fős önkéntes szervezői bázis köztük          különböző fogyatékossági csoportba tartózók és érintettek, közéleti szereplőkkel bővült: Till Attila, Kovács Patrícia, Söndörgő együttes, 30Y, Republic

 

 

Egy vidám, tavaszi, piknik jellegű rendezvényt szeretnénk, amelyen mindenfajta fogyatékossági csoport képviselteti magát.

Teljesen politikamentes, önmegmutatás, amely a fogyatékossággal élő társadalmi rétegben meglévő értékeket kívánja kiemelni. Új, és újszerű, innovatív megoldásokat bemutatni, amelyek vagy a társadalmi elfogadottságot, és beágyazottságot segítik elő, vagy egyszerűen a mindennapokat könnyítik meg.

Az egész nap üzenete felfűzhető arra a szójátékra, hogy „Másképp, de mindenki képes.” Ezt szeretnénk, egy jó hangulatú, majálisszerű együtt ünnepléssel kifejezni.

Egyik fő célunk az októberi létszám megduplázása. Ennek egyik lépése: a vidék mozgósítása, illetve minél több társszervezet bevonása. Ebben nagy szükségünk van segítségre.

Célunk egy pozitív cselekvési stratégia kidolgozása, mely hatékonyan segíti a döntéshozókat az érintettek bevonásával egy motiváló környezet kialakítására, a társadalmi integráció erősítésére.

A II. Rehab Critical Mass tavaszi felvonulása 2015. május 17.-én vasárnap 14 órakor kezdődik a Nulla kilométer kőnél (Clark Ádám tér). Innen indulunk 15 órakor az Erzsébet térre, ahol további kulturális programok várják a résztvevőket. Szeretnénk megduplázni az őszi rendezvényünkön résztvevők számát, azaz cca. 5000 embert mozgósítani.

Útvonal:

Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér

Fontos! Még véletlenül se rettentsen el téged, ha úgy érzed, hogy hosszú a táv, mert van számos alternatív megoldás arra, hogy velünk haladj / riksa, BKK, autó/, mert mi tényleg komolyan gondoljuk, hogy mindenki képes, csak másképp!

Az egész rendezvény alatt biztosítjuk a pihenésre szolgáló védett sátrakat, akadálymentes parkolási lehetőséget és illemhelyeket, lehetőség szerint fogyatékosságspecifikusan kísérést is. A rendezvény teljes mértékben, fizikailag és kommunikációjában akadálymentes, gyermek- és családbarát.

Fellépők:

Tilla, Fekete Ádám, Fenyvesi Zoltán

Pál Dénes

Söndörgő

Dzsentri Szultán

Rutkai Bori

Beck Zoli/30Y

Hősök

Eszterlánc

Horváth Kristóf “Színész Bob” és Tunyogi Imre

Nemadomfel Együttes

 

A rendezvény egésze alatt lehetőség van a kihelyezett aláíró standoknál a petíciónk aláírására, illetve folyamatosan online módon:

http://www.peticiok.com/rehabcriticalmass /Kiáltvány szakmai konzultációk alapján. “Elvárjuk” című kiáltványunk véglegesítésében számos szakértő bevonásával sikerült csakis szakmai és érdekérvényesítési alapon együttműködést generálnunk, politikai és világnézeti hovatartozástól függetlenül.