2017. szeptember 30. Rehab Critical Mass felvonulás társszervezésben a Nem Adom Fel Alapítvánnyal és a FODISZ-szal, Közel 6000 fő résztvevő- összehangolt együttműködés más hátrányos helyzetű csoportokat képviselő civilekkel a Mozgalmas ősz keretein belül (AVM, Roma Pride, Pride) 0 km kőtől a Bazilikához, ahol nemzetközi Makelos Fesztivál fellépői…

 

 

 

 

1,8 millió ember már „kritikus tömeg”?

Nem adom fel! – 4. Rehab Critical Mass

2017. szeptember 30. szombat

 

Hidak építése – a sorainkon belül: Mi fogyatékossággal élő férfiak és nők egy önállóbb és boldogabb életért 2017. szeptember 30-án szombaton közös felvonulásra- és vidám-, zenés-, sportos ünnepre hívunk mindenkit!

Hidak építése – a társadalmon felé: Immár negyedszer várjuk szeretettel a fogyatékossággal élő társainkat, családtagokat hozzátartozókat, barátokat, szimpatizánsokat – (a társadalomban kb. 1.8 millió ember az, akit érint a fogyatékosság, mint élethelyzet.)

Jelszavunk: Lélektől lélekig!

Hidak építése – az egyházak felé: Sok ezer fogyatékossággal élő hívő társunk vallásgyakorlásának megkönnyítése.

Hidak építése – a döntéshozók felé: Az elmúlt évek során a „pilléreket” már közösen elhelyeztük. Jó lenne már „átadni a hidat” és együtt, egy akarattal átmenni rajta!

 

Újítsuk, építsük tovább a hidakat!
Találkozzunk szeptember 30-án szombaton!
10.00 – 16.30

CSALÁDI NAP zenei és sport programokkal a Szent István téren
A FODISZ SPORT TÉR rengeteg érdekes, izgalmas sportprogrammal várja a látogatókat 10.00 – 15.30 óra között. A Bazilika előtt megjelenő sportprogramok nagy része interaktív, a közönség (épek és fogyatékkal élők számára egyaránt) kipróbálható lesz, több sportág pedig látványos bemutatókkal, attrakciókkal ejti ámulatba a látogatókat. Megjelenő aktivitások, sportágak: adaptív evezés és vívás, boccia, ergométeres evezés, Esések Iskolája, freestyle-foci, futóbicikli, labdarúgás/vakfoci, karate, kerekesszékes kosárlabda, para kajak, szkander/para-szkander, teremkerékpár, ügyességi pálya, ülő röplabda, vak box, vaksakk/sakk, zumba. A Magyar Paralimpiai Bizottságnak köszönhetően neves parasportolókkal, paralimpikonokkal is találkozhatnak, beszélgethetnek a látogatók.

Közben a színpadon a Makkelos Fesztivál résztvevői (6 különböző országból érkező, fogyatékossággal élő előadókból álló művészeti csoportok) zenélnek.

15.00 Gyülekezés a Clarck Ádám téren a Lánchíd budai hídfőjénél a „0” km kőnél.
16.00 A menet elindul a Szent István térre
16.35 Érkezés a Szent István térre
16.35 -20.00

 

18.00 – 19.00

Szent István tér (a Bazilika előtt) – színes zenei- és kulturális programok, közösségi zenélés, Nemadomfel együttes stb.


Bazilika – Böjte Csaba gondolatai

 

Mi fogyatékossággal élő férfiak és nők tudjuk és hirdetjük:

JOBB VELÜNK A VILÁG!!!

Felhívás: Rólunk van szó

Várunk a felvonuláson!

További információ: Surányi Judit, T: 20 560 4026, surjudit@gmail.com